Banner Banner Banner

Vacatures

Temporary Sr. Commercial Development Professional
Amsterdam
Strategic Account Manager
Amsterdam
e-Commerce Customer Support
Amsterdam
Beweegcoach - Roosendaal
Roosendaal

Conditietrainer Topsport

Organisatie:
Start2Move
Opleiding:
Conditietrainer Topsport
Plaats:
Zwolle
Niveau:
Trainingen/cursussen
Website:
http://www.start2move.nl

Conditietrainer Topsport

Om te komen tot een topprestatie is sportspecifieke kracht- en conditietraining voor de topsporter een absolute must! Helaas blijkt in de praktijk dat hier vaak veel te weinig of op een verkeerde manier aandacht aan wordt besteed. Als er al aanvullende fysieke trainingen plaatsvinden dan is dit vaak veel te algemeen en eenzijdig en ontbreekt de vertaalslag naar de sportspecifieke situatie.

Inhoud

De 2 daagse Specialisatie Conditietrainer Topsport richt zich op zowel individuele als teamsporten (o.a. voetbal, tennis, volleybal, basketbal, vechtsporten) en gaat uitgebreid in op de prestatiebepalende factoren per sport. Hierbij zal er in het bijzonder worden gekeken welke invloed wij als fysieke trainers kunnen hebben op het leveren van een topprestatie.

Er zullen tijdens deze praktijkgerichte cursus diverse sportspecifieke testen en een groot scala aan uitdagende,vernieuwende trainingsvormen worden aangeboden. Er zal bovendien veelvuldig gebruik worden gemaakt van videobeelden en video-analyses van diverse bekende topsporters!

Aan het eind van de cursus heeft de cursist voldoende praktische kennis om zelfstandig, gericht en verantwoord aan de slag te gaan als Conditietrainer in de Topsport.

De cursist heeft tijdens de cursus toegang tot het programma Conditiononline met toegang tot een grote hoeveelheid oefenvormen. Deze oefenvormen zijn voor de cursist direct toepasbaar in de sportpraktijk.


Over de docent

De cursus wordt verzorgd door topsportcoach Errol Esajas. Errol heeft o.a. gewerkt als Conditietrainer van de honkbalselectie van Sydney (2000) en diverse atleten begeleid bij de Olympische Spelen van Beijing (2008) en London (2012). Hij heeft bovendien jarenlange ervaring als Bondstrainer Estafette bij de Atletiekunie, district Conditietrainer bij de KNLTB en als Conditietrainer in het Betaald Voetbal.

Als trainer heeft hij vele Nederlandse topsporters begeleid zoals: Edgar Davids (voetbal), Fransisco Elson (basketbal), Fatima de Moreiro de Melo (hockey) en Raemon Sluiter (tennis). 


Onderwerpen

Tijdens de cursus Conditietrainer Topsport komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

 Sportspecifieke loopscholing aan de hand van bewegingsanalyses 
 Analyse prestatiebepalende factoren in de topsport 
 
Krachttraining voor topsporters (o.a. explosieve kracht, maximale kracht, sprongkracht)
 
Snelheidstraining voor topsporters (o.a. start- en reactiesnelheid en versnellingvermogen)
 
Uithoudingsvermogen voor topsporters
 
Diverse oefenvormen ter verbetering van de intra- en intermusculaire coördinatie
 
Specifieke core stability trainingen
 
Methodische opbouw trainingsvormen gedurende het seizoen
 
Onderbelasting, overload en overbelasting bij topsporters
 
Revalidatie na een blessure


Inschrijven

De cursus Conditietrainer Topsport in maart '15 (Zwolle) en april '15 (Amersfoort) zitten helaas al vol. 
Klik HIER om je direct in te schrijven voor de cursus Conditietrainer Topsport op zondag 28 juni en 5 juli '15 in Zwolle.*

*Tip: Schrijf je tijdig in om verzekerd te zijn van een cursusplaats!

Banner Banner Banner Banner