Banner Banner Banner

Vacatures

Programmacoordinator School & Wijk programma
Rijswijk
Sportmanagement traineeship Alkmaar
Alkmaar
Sportmanagement traineeship Rotterdam
Rotterdam
Assistent Accountant Sport
Amsterdam

Buurtsportcoach Streetsport

Organisatie:
St. Werkgever Sportclubs Den Haag
Plaats:
Den Haag
Werkgebied:
Den Haag
Branche:
(Semi)Overheid
Functiegroep:
Buurtsportcoach
Opleidingsniveau:
MBO
Niveau:
Ervaren
Dienstverband:
Vast
Uren:
24 tot 32 uur
Einddatum Vacature:
03-08-2018

Buurtsportcoach Streetsport

Als de straat jouw speeltuin is, dan ben jij onze buurtsportcoach!

Den Haag is met vele Cruijff Courts en Krajicek Playgrounds één grote playground. Hier train jij met ‘jouw’ jongeren voor de finale van de Tennis Tour en Danone Nations Cup, zodat jouw playground de Haagse eer mag verdedigen. Door jouw energie en enthousiasme stimuleer je een hele generatie om te bewegen en ben je zowel binnen als buiten het veld een rolmodel!

Jouw playground

Van kunstgras tot asfalt, op alle Haagse playgrounds weet jij de leukste sporten aan te bieden voor de Haagse jeugd uit alle lagen van de bevolking. Samen met partijen in de buurt zorg je ervoor dat steeds meer jeugd naar de evenementen en trainingen komt, en ouders bij jouw activiteiten betrokken worden. Samen werken jullie eraan dat jullie playground in alle opzichten bekend komt te staan als sportiefste playground van Den Haag.

Jouw tak van sport

Jij bent de buurtsportcoach die de jeugd uit de wijk aan het sporten krijgt. Zo draag je bij aan de persoonlijke ontwikkeling in het leven van deze kinderen. Dit lukt je door écht contact te maken, te verbinden en betrokken te zijn. Als buurtsportcoach werk je 28,5 uur per week en ben je in dienst bij WSDH (Werkgever Sportclubs Den Haag).

Jij kan bij WSDH scoren door:

 • Organiseren van sportaanbod op de playground voor alle Haagse jeugd.
 • Opzetten van samenwerkingen in de wijk in relatie tot activiteiten. Je onderhoudt contact met welzijnsmedewerkers, jongerenwerkers, onderwijs, gemeente en sportverenigingen.
 • Begeleiden van scholarshippers en stagiaires.
 • In gesprek gaan met bewoners van de wijk waarin je actief bent.


Jouw team
Als buurtsportcoach werk je in een team van 28 buurtsportcoaches. Je bent actief op ongeveer 3 playgrounds en werkt daar samen met een collega. 4 keer per jaar komen de coaches uit het stadsdeel bij elkaar en 1 keer per jaar zijn we met z’n allen. De aansturing bij deze functie is heel vrij. We maken samen werkplannen waarbij we de resultaatverwachting omschrijven en hoe je dat behaalt, is aan jou.

Jouw nieuwe werkgever

Al sinds 2008 werken we als Werkgever Sportclubs Den Haag (WSDH) aan de formule van succesvolle sportstimulering in onze hofstad. Als een van de weinigen in onze sector zijn we een stabiele werkgever voor ruim 80 combinatiefunctionarissen, buurtsportcoaches en streetsportleiders in Den Haag. Bij ons hebben medewerkers die hun vak goed uitoefenen uitzicht op een vaste aanstelling.

Jouw winst (o.b.v. een 38-urige werkweek)

 • De glimlach op de gezichten van ‘jouw’ sportieve jongeren.
 • Een brutomaandsalaris van minimaal € 2000 bij een fulltime aanstelling
 • Flexibele werktijden en mogelijkheden tot thuiswerken (ongeveer 20% van de werkzaamheden)
 • Een reiskostenvergoeding.
 • Minimaal 24 vrije dagen per jaar.
 • Een onkostenvergoeding voor kleine kosten en aanvullende verzekeringen.
 • Mogelijkheden om bij te scholen.

In jouw sporttas

De term betrouwbaar is zeker op jou van toepassing en je bent goed in zelfstandig werken. Je hebt veel sportinhoudelijke kennis en daarmee sta je, ook in de moeilijkere wijken, goed je mannetje. Je bent een echte motivator en stimulator en krijgt iedereen om je heen zowel letterlijk als figuurlijk in beweging. Het voortouw nemen is aan jou wel toevertrouwd, want je bent een echte aanpakker. Samenwerken is voor jou geen probleem, want met jouw communicatieve vaardigheden is dit zo gepiept. Daarnaast heb je ook nog:

 • Minimaal mbo 4-werk- en denkniveau in de richting van (lifestyle) sport en bewegen.
 • Bij voorkeur zo’n 3 jaar ervaring met streetsport, sport in de wijk of in het onderwijs. 
 • Parttime en flexibele inzetbaarheid, denk dan vooral aan de namiddagen, avonden en weekenden.
 • Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Jouw transfer

Je kan ons overtuigen door een leuke presentatie over jezelf of een goede motivatie en jouw cv te sturen naar info@swsdh.nl (of via WeTransfer). Wellicht nodigen we je dan uit voor een goed gesprek! Stuur jouw sollicitatie voor vrijdag 3 augustus 2018 naar info@swsdh.nl.

Vragen over de vacature of procedure? Stel deze aan Robbert Houdijk, via robbert.houdijk@swsdh.nl of bel naar 070 – 368 60 46.

 

Banner Banner Banner