Banner Banner Banner

Vacatures

Makelaar Sport en Bewegen / Sport BSO
Nieuwerkerk aan den IJssel
Commercieel Manager
Groningen
Personal Trainer
Rotterdam
Combinatiefunctionaris Sport
Veen

Manager Marketing en Communicatie

Organisatie:
Le Champion
Plaats:
Alkmaar
Werkgebied:
Alkmaar
Branche:
Sportevenementen
Functiegroep:
Marketingmedewerker/manager
Opleidingsniveau:
HBO
Niveau:
Leidinggevend
Dienstverband:
Vast
Uren:
32 tot 40 uur
Einddatum Vacature:
23-06-2018

Manager Marketing en Communicatie

Ben jij een ervaren manager en een marketing & communicatiestrateeg met een passie voor sport? Dan is sportevenementenorganisatie Le Champion in Alkmaar op zoek naar jou!

De uitdaging

Le Champion is al bijna 50 jaar een van de grootste sportverenigingen in Nederland. Namens de vereniging organiseert Stichting sportevenementenorganisatie Le Champion ruim 60 fiets-, hardloop- en wandelevenementen per jaar waarvan enkele bekende de Dam tot Damloop en de TCS Amsterdam Marathon zijn. Met de ambitie te vernieuwen en te groeien en meer binding van leden, deelnemers en partners te realiseren, staat Le Champion voor de uitdaging de marketingcommunicatie naar een hoger plan te tillen.

Voor het team met 6 communicatiespecialisten, een online specialist en 3 stagiairs, zoeken wij een verbinder, een coach en een sportieve strateeg met een pragmatische visie. In deze rol ben je lid van het MT/directieteam a.i., voorzitter van het coördinatorenteam (bedrijfsvoering/marketing & communicatie/events) en voorzitter van een strategisch overleg (customer journey mapping, datamarketing en websiteperformance).

Profiel:

Als Manager marketing & communicatie ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van een overkoepelende en verbindende strategie op het gebied van:

  • ledenwerving en –binding
  • de positionering van events, deelnemerswerving en belevingscommunicatie van events op het gebied van fietsen, hardlopen en wandelen
  • de strategische samenwerking met sponsors en mediapartners

Met inzet van: e-mail- en datamarketing, optimalisatie van de performance van de websites, een pro-actief pers- en mediabeleid, een inspirerende contentstrategie en social media. Daarnaast heb je een belangrijke rol in het coachen en ontwikkelen van het team en het optimaliseren van de werkprocessen en samenwerkingscultuur. Je rapporteert aan de directie.

Jouw uitrusting en competenties
Je beschikt over HBO/WO werk- en denkniveau en hebt minimaal 7 jaar werkervaring in een vergelijkbare rol. Je hebt state of the art kennis van het communicatievak en bent ondernemend en resultaatgericht. Affiniteit met events en sport is een pre.

Le Champion: jouw nieuwe werkgever?

Le Champion organiseert jaarlijks ruim 60 sportevenementen op het gebied van hardlopen, fietsen en wandelen. Voor mensen van alle leeftijden en alle niveaus waarbij topprestaties en plezier hand in hand gaan. Daarmee bevordert Le Champion een gezonde en actieve samenleving.

Werken bij Le Champion met circa 30 vaste medewerkers, een groeiend aantal leden (in 2017 verwelkomden we ons 20.000ste lid) en meer dan 4000 vrijwilligers, is een beleving die zich moeilijk in woorden laat vatten. Toch doen we een poging: met beide benen op de grond, ambitieus, ruimte voor initiatief en creativiteit, verbinding door passie voor sportevenementen, professioneel, authentiek en samenwerkingsgericht.

Het aanbod:

  • Een veelzijdige functie in een dynamische omgeving
  • Salarisindicatie: conform schaal 11 CAO Sport
  • Marktconforme secundaire arbeidsvoorwaarden

Le Champion in Alkmaar: jouw nieuwe werkplek?
In Alkmaar, midden in Noord-Holland vind je het kantoor van Le Champion. Goed bereikbaar vanuit de Randstad en parkeergelegenheid is er voldoende, direct voor de deur.

Interesse?
Dan ontvangen we graag jouw motivatiebrief met CV uiterlijk 23 juni 2018 o.v.v. ‘Manager marketing & communicatie’ via vacature@lechampion.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Nienke Nauta, manager marketing & communicatie a.i., T 06 29 40 91 05

Banner Banner Banner